Om Oss

Nordic Natures

Om oss..

 

Vi möttes 2005 under våran Naturguide utbildning på Tornedalens Folkhögskola, som fylldes med många fina äventyr däribland en toppbestigningsförsök på Kebnekaises sydtopp som misslyckades pga för mkt snö (50cm) i början på september. Vi flyttade ihop på 9 kvm och Samuel skaffade Diana, praktiskt och mysigt. Praktiktider avlöstes av fjällturer och en till hund (Nansen).

 

2006 startade Samuel eget som sedan blev ett familjeföretag 2007 och vi flyttade ifrån Övertorneå och ner till Norra Dalarna (kändes väldigt mycket söderut för oss som höll till nära polcirkeln.) Nordic Footprints startades upp i Husvallgölen, med tre hundar (Dixon) tillkom på vårkanten. 2008 förlovade vi oss och Elda - vår första finskspets anslöt flocken i oktober. April 2010 begick vi äktenskap i Sälen på Olnispagården, vi fyllde på hundstallet med ytterligare 2 hundar, Maja & Leron. Dixon pensionerades pga dålig hörsel och skänktes till en familj i Mora. Vi åkte på vår första utlandssemester (smekmånad) som varade i två veckor och innehöll mycket läsning, god mat (trots matförgiftning) snorkling, sightseeing och bad...

2011 blev det 6 hundar och Naali kom till oss under hösten. Efter en skada vid jaktstart så blev vi tvungna att pensionera våran ferrari Maja - vad som hänt kunde aldrig veterinärerna svara på. Men nu lever hon pensionärslivet i Gustavsberg hos Nathalies föräldrar som tagit över ägarskapet på denna underbara tik. Ytterligare en skada inträffade på vårkanten 2012 med Elda, strax efter vi tagit bort våran gamla finskspetshane Leron som blivit lite till åren. Hon fick under 1 1/2år gå på rehabilitering i Norrköping hos Samuels föräldrar. Utöver det hann vi precis bli klara med hundhuset så gick varmvattenberedaren sönder vilket resulterade i att vi valde att renovera tvättstugan.

 

2013 Bytte vi bil för tredje gången, vi gjorde ett takbyte på gårdshuset och påbörja tömma det som ska byggas ut i laduvinkeln. På sensommaren kom vår första dotter Ellinor till världen och därefter har världen för en stund blivit lite mindre och mer i nuet.

 

 

 

Kontakt

Nathalie & Samuel Jakoby

Husvallgölen 12

790 90 Särna

 

nathalie@nordicnatures.com

Mobil: +46(0)70-3889180

Telefon: +46(0)280-84085

Nathalie

 

Det började med Kitty-böckerna och övergick till att skriva och måla, i tonåren tog fantasy över och skrivandet följde i samma väg. Kortfattat var inte riktigt hennes grej - det fanns för mycket utrymme i datafilerna och ja - papper gick liksom inte då hjärnan tänkte fortare än handen kunde skriva!

 

Med ett stort flöde av energi, idéer, uppfinningsrikedom och ett gränslöst behov av kommunikation och utveckling så var skapandet hennes grej! Oavsett om det var hjärna, hjärta eller händer.. Genom utbildningar inom beteendevetenskap, socialantropologi, naturguide och många resor under uppväxtåren gjorde att det var svårt att kasta ankar i Husvallgölen. Har hon inte ett projekt hemma - så söker hon det gärna på annan ort, genom sina intressen - alltifrån SPHK Samojed till turismutveckling. Är ofta på resande fot och har en stark tro på människans bästa sida. Med många järn i elden - är det alltid något på gång - frågan är oftast bara vad!

 

Ellinor

 

Vårat nyaste tillskott i familjen, född i augusti så älskar hon att få uppmärksamhet och stå i centrum. Men prata gör hon bäst ensam i sin egen säng när mobilen snurrar ovanför huvudet.. Hon har mycket att se fram emot och det ska bli så roligt att få följa henne på livets väg..

Samuel

 

Från att ha fiskat hela sin uppväxt i hemtrakterna kring Norrköping, tog naturintresset överhand och Samuel åkte på sin första vildmarkstur till Finnmarksvidda i Norra Norge. Efteråt hamnade han i Övertorneå, på en naturguide utbildning...

 

Från att fiskeriet alltid betytt oerhört mycket för Samuel tog jakten överhand i Övertorneå. Han blev introducerad till inte bara fågeljakt, vildsvinsjakt, älgjakt, jakt med och utan hund, lockjakt, smygjakt, passjakt och ja, jaktfilm. Det ökade hans förståelse för naturen likväl kärleken till den. Han älskar att få vara ute i skog & mark, vare sig bara för att träna hundarna, för att fiska i bra vatten eller se en tjädertupp i talltoppen. Utöver hans kärlek till naturen så är han en driven pedagog och har lätt för att lära ut och öka förståelse, vilket alltid kommer att behövas både inom sportfiskeriet & jakten. För honom är det en livsstil som passar honom som handen i handsken, ja helst jakthandskarna då!