Vi minns

Nordic Natures

Vi minns..

 

Här nedan har vi samlat alla våra hundar som varit hos oss genom åren, både omplaceringar och valpar. Det har blivit en del under åren och vi minns dem alla med glädje och minns de fina stunder vi haft tillsammans i skog och mark.

Miller

2010-2014

 

Miller var en omplacerad 3 årig pointerhane, som vi tog efter att Maja skadats i jaktstart. Han var en fysiskt hård hund med vek mentalitet. Miller var då i stort behov av träning, både lydnad och jaktmässigt. Han var ett energiknippe utan like och det gällde allt. Mitt under en jaktträning med tyngd på dirigering (ljudliga) så hade han oturen att bli attackerad av varg. Han hade turen på sin sida och hastigheten och klarade sig tillbaka till Husse med ett par bitbett i ändan. Husse blev tvungen att skrämma bort vargen på 20meters avstånd men bägge klarade sig helskinnade om något chokade från platsen. Därefter var han inte riktigt sig lik igen och efter pådragna skador under vintern 2013 så fick han somna in på vårkanten.

Maja

2008-2013

 

Maja köpte vi som färdiginjagad hund vid 3,5 års ålder till företaget. Vi kallade henne för vår lilla ferrari i skogen, med underbart temperament och jaktfinnande. Lättlärd och duktig och villig att vara till lags. Hon hade sin fotölj hemma hos oss i vardagsrummet, som var bara hennes och hon älskade att få jobba - jobbade hon inte så låg hon i fotöljen. Maja skadades under jaktstart 2011 och efter många vändor till veterinärer som inget visste så pensionerade vi Maja till Nathalies föräldrar. Där fick hon ett fint pensionärsliv innan hennes skada blev värre i december och då fick hon lugnt somna in. Nu jagar hon i de sälla jaktmarkerna..

Leron

2010-2012

 

Vår första finsk spets hane som vi övertog efter Christer Lindberg. Han var en mysig hane som gick gott i skog och mark. Under vintern om skaren var hård nog jagade vi ända till Januari. Han och Elda gick tillsammans ömsom i jakt och tillsammans har vi fått många fina och roliga minnen. Våren 2012 fick han somna in.

Dixon

2007-2010

 

En äldre herre som omplacerades som 7åring, vi tog med oss honom hem till Övertorneå. Vår första egna vorsteh som nu skulle bli en del av familjen. Dixon var tuff både fysiskt och psykiskt och krävde väldigt mycket av oss. Under årens lopp har det skjutits en hel del fågel för honom, han gick i vårt spann som wheel hund och var väldigt duktig. När han blev lite gammal så bestämde vi att han skulle pensioneras till en barnfamilj.